Het verhaal van De Handelsfabriek - Industriele, vintage en design meubels, lampen en woonaccessoires

HET VERHAAL VAN DE HANDELSFABRIEK

Het Verhaal Van De Handelsfabriek

De meeste mensen vragen het uit nieuwsgierigheid. Maar degene die het nog niet hebben gevraagd en geïnteresseerd zijn, mogen het ook best weten. Het is absoluut geen geheim, wij vertellen het graag! Het verhaal van De Handelsfabriek. Hoe zijn wij erbij gekomen en waar is het allemaal begonnen.

Het is allemaal begonnen met een passie. Op de eerste plaats een passie, maar het is er ook met de paplepel in gegoten. Ronald zijn opa en oma Posthumus hadden vroeger een supermarkt. Ronald heeft dat van dichtbij meegemaakt. Het winkeliersleven interesseerde Ronald enorm. Terwijl zijn andere opa (opa Hoeksema) handelde in onder andere gebruikte bouwmaterialen. Ronald zijn vader (Kees Hoeksema) heeft een milieudiensten bedrijf genaamd Hoeksema Regionale Milieudiensten (HRM) waar Ronald als kleine jonge al oude spullen opscharrelde. Hij vond het zonde dat er spullen, die nog prima gebruikt konden worden, werden weggegooid. Vervolgens verzamelde Ronald van alles en verkocht ze weer door. Op 17 jarige leeftijd is Ronald een kringloopwinkel begonnen in Boerakker, genaamd HRM De Cirkel. Na een paar jaar wilde Ronald wat anders. Hij heeft zijn winkel verhuurd aan iemand anders en heeft toen het roer omgegooid. Inmiddels had hij Marjorie (zijn vriendin) ontmoet. Marjorie werkte destijds in de zorg, maar was vanaf klein meisje al erg met interieur bezig. Altijd druk met het verslepen en veranderen van meubels in de woonkamer en haar eigen slaapkamer.

Ronald kwam er na een tijdje achter dat hij toch niet gelukkig werd van zijn werk. De handel bleef kriebelen bij Ronald. Tussen het andere werk door is Ronald voorzichtig wat spulletjes gaan opkopen. Verschillende alledaagse spullen zoals haspels en seizoensgebonden artikelen. Op een dag moest Ronald voor zijn werk naar Tsjechië, hij kwam op diverse plekken in het land. Na een paar adressen bezocht te hebben kwam Ronald terecht in een oude fabriek. Ronald keek zijn ogen uit, voornamelijk naar de oude fabriekslampen die nog in het gebouw hingen en vroeg direct aan de man, met wie hij op pad was, of de lampen te koop waren. De man keek hem verbaast aan en dacht in eerste instantie dat Ronald een grap maakte. Al gauw merkte hij dat Ronald serieus was en is toen wat telefoontjes gaan plegen. Uiteindelijk kon Ronald de lampen voor een mooie prijs meekrijgen. Bij thuiskomst was Marjorie verbaast over de impulsieve koop van Ronald. "Wat moeten we met die oude Rommel" zei ze. Ronald zei "wacht maar af!" Ronald is intussen verder gegaan met het inkopen van verschillende partijen, onder andere antieke kasten. Er kwam een groot gebouw in Tolbert beschikbaar en daar is Ronald verder gaan uitbreiden met zijn ingekochte spullen. Uiteindelijk is Ronald gestopt met het andere werk om zich volledig te kunnen richten op De Handelsfabriek.

9 mei 2015 opende Ronald de deuren van De Handelsfabriek. Een winkel waar je van alles kon kopen. Van antieke broodkasten, tweedehands kleding tot nieuw gereedschap. De oude fabriekslampen hadden ook een mooi plekje gekregen. In het begin hielp Marjorie wat mee met de winkel inrichting. Al gauw merkten Ronald en Marjorie dat interieur hun beiden interesseerde. Een luxere tweedehandswinkel in meubels, lampen en woonaccessoires, dat was hun droom en daar gingen ze voor. Ronald realiseerde zich toen dat hij vaker op pad moest naar het buitenland om meerdere unieke oudheden te vinden voor de winkel. Overal waar hij kwam liet hij weten dat hij op zoek was naar oude unieke meubels, fabriekslampen en vintage woonaccessoires. Marjorie kreeg steeds meer de smaak te pakken met betrekking tot de inrichting van de winkel. Ronald merkte dat de klanten dit erg leuk vonden en kreeg steeds vaker complimenten.

Tot op de dag van vandaag zijn Ronald en Marjorie erg blij met het resultaat. Sinds een paar maand is Marjorie gestopt bij haar andere werk en is nu mede-eigenaar van De Handelsfabriek. Gezamenlijk streven ze hun dromen na. Er zijn nog heel erg veel ideeën voor de toekomst.

Leuk dat jullie dit hebben gelezen en houdt De Handelsfabriek goed in de gaten met hun spannende ideeën.

Elke vrijdag, zaterdag en de laatste zondag van de maand open van 10.00 tot 17.00. Woon je niet in de buurt of heb je geen tijd om langs te gaan. De webshop is uiteraard 24/7 geopend!