Algemene voorwaarden - De Handelsfabriek
Vintage Icon Wit
Unieke vintage items
Maatwerkkasten
Maatwerkkasten
Up Cycle Wit
Up-cycling
Bezorging
Binnen 2 weken levering

Hey vintage liefhebber(s) leuk dat je voor ons hebt gekozen.

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdracht-bevestigingen en overeenkomsten waarbij De Handelsfabriek partij is. De Handelsfabriek wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als wij, ons etc. en de klant als jij, jou etc.

1. PRODUCTEN

De meeste items zijn tweedehands, dus gebruikt, maar tenzij anders vermeld nog in goede conditie.
Onze webshop is zo goed als mogelijk up-to-date. Omdat wij een webshop en een fysieke winkel hebben, kan het echter voorkomen dat een artikel in de winkel verkocht is, terwijl het nog op de website staat. In dat geval storten wij het volledige bedrag naar je terug. Indien mogelijk bieden we je graag een alternatief aan.
Ieder item op onze webshop bevat een zo volledig en nauwkeurig mogelijke omschrijving en is voldoende gedetailleerd voor de klant om een goed beeld te krijgen van het aangeboden item. De afbeeldingen op onze webshop geven een getrouw beeld van de aangeboden items. Eventuele afwijkende gebruikerssporen kunnen echter mogelijk zijn.
Items zijn te koop, maar ook te huur. Daardoor kan het zijn dat het item niet direct leverbaar is. De klant wordt hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld en wij proberen een nieuwe leveringsdatum af te spreken, of een alternatief item aan te bieden.
Wij zijn niet gebonden bij kennelijke vergissingen, en/of schrijffouten in het aanbod.

2. PRIJZEN

Al onze vermelde productprijzen zijn in Euro en indien van toepassing, inclusief BTW. Voor gebruikte/tweedehands producten is BTW niet van toepassing, dit zijn margeproducten.
De vermelde prijzen zijn exclusief eventuele bezorgkosten. Voor het sluiten van de koop, ontvang je een totaalprijs, inclusief eventuele bezorg-/transportkosten.
Onze prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en drukfouten. Wij kunnen onze prijzen altijd wijzigen. Voor bestaande overeenkomsten geldt uiteraard de overeengekomen prijs. Wanneer er sprake is van een drukfout, zijn wij niet verplicht te leveren tegen betaling van de onjuist vermelde prijs. We zullen dan de juiste prijs met je delen, waarna je de overeenkomst kunt annuleren indien je niet met de juiste prijs akkoord gaat.

3. WAARDEBON

Alle geschreven waardebonnen zijn geldig tot 2 jaar na uitgiftedatum. Hierna komt de waardebon te vervallen en kun je deze niet meer inleveren.
Bij verlies of diefstal van de waardebon wordt deze niet vervangen.
Waardebonnen zijn niet inwisselbaar voor contanten.
Koop je een item met een lagere waarde dan de waardebon, dan ontvang je een nieuwe waardebon met het resterende bedrag. De uitgiftedatum blijft gelijk aan die van de ingeleverde waardebon.
Verzending per post van de waardebon binnen Nederland is gratis. We verzenden je waardebon na betaling.
Waardebonnen van De Handelsfabriek mogen niet gekopieerd/nagemaakt of bewerkt worden. Dit wordt gezien als fraude en is strafbaar.

4. WINKELBEZOEK

Je betreedt ons winkel/terrein op eigen risico. De Handelsfabriek is op geen enkele manier aansprakelijk te stellen voor opgelopen letsel of schade. Onder winkel/terrein valt ook onze buitenplaats.
Wanneer bezittingen van De Handelsfabriek beschadigd raken door jouw toedoen, worden deze in rekening gebracht.
Kinderen zijn van harte welkom in onze winkel, maar we verwachten wel dat je zelf op hen let.

5. MAATWERK

Offerte en bestelling

Naar aanleiding van je wensen wordt een offerte opgesteld. Wanneer de wensen duidelijk zijn ontvang je een bestelformulier. Maatwerkmeubels worden gemaakt zoals in het bestelformulier omschreven. Controleer het bestelformulier daarom goed en geef eventuele wijzigingen aan ons door, voordat je akkoord gaat met het bestelformulier!
LET OP! Bekijk voor bestelling goed of het meubel in de ruimte past/kan komen. Wij maken de kast eventueel in meerdere delen. Wij zijn er niet verantwoordelijk voor als het niet in de ruimte past.
Na ondertekening van het bestelformulier en ontvangst van een aanbetaling van 50% van het orderbedrag is de bestelling definitief. Het doen van aanpassingen is niet meer mogelijk.

Uitstraling en afwerking

Onze maatwerkkasten worden handgemaakt door een klein bedrijf in Hongarije. Het is geen perfecte, strakke kast. Eventuele kleine oneffenheden of gebruikerssporen zijn kenmerkend voor het materiaal en de ambachtelijke verwerking van het hout of ijzer. Wij verkopen meubels met een knipoog naar het verleden. De ambachtelijke uitstraling is juist de charme van de meubels.
Hout en staal zijn natuurproducten en kunnen werken bij vocht en temperatuurverschillen. Bij staal kan roest ontstaan.
Als de kast op een ondergrond staat die niet waterpas is, kan de kast hierdoor kromtrekken. Dit zie je doordat de deurtjes niet op gelijke hoogte staan. Dit is meestal op te lossen met extra vilt onder de poten of ringetjes tussen de deurscharnieren. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het rechtzetten van het meubel, maar denken graag met je mee in oplossingen.
Onze kasten worden afgewerkt met een duurzame poedercoating in de gewenste ral kleur. De kleur kan afwijken van plaatjes op internet. Voor een realistische kleur kun je het beste een RAL kaart staaltje bekijken.
Wij hebben diverse op maat gemaakte showmodellen in onze winkel. Kom gerust langs om een indruk te krijgen van het mogelijke eindresultaat.   

Wij bieden je de gelegenheid om voor betaling/levering het eindproduct te bekijken in onze winkel in Tolbert. Laat ons weten dat je komt, dan zorgen we dat het product voor je klaar staat!

6. BETALING

Tenzij expliciet anders overeengekomen, hanteren wij onderstaande betalingsvoorwaarden.
In de winkel kun je contant of met de pin betalen. Betalingen via de webshop vinden plaats via een iDeal-betalingslink via betalingsprovider Mollie. Het is mogelijk om te betalen via bankoverschrijving. Door een langere verwerkingstijd van de betaling is de levertijd in dit geval langer.
Het volledige bedrag moet voldaan zijn voordat de producten aan je worden meegegeven of bij jou worden achtergelaten.
Bij bezorging van de producten via onze meubeltransporteur of via PostNL vragen wij om volledige vooruitbetaling.
Zolang het product niet volledig betaald is, blijft het product ons eigendom. Wanneer je je betalingsverplichtingen niet nakomt, dien je ons in de gelegenheid te stellen het product terug te nemen. Alle daarbij te maken kosten komen dan voor jouw rekening.
Wij zijn gerechtigd om facturen per e-mail te versturen.
Betalingen vinden plaats op de door ons aangegeven wijze, binnen de door ons aangegeven termijn. Wanneer je niet op tijd betaald, kunnen wij de wettelijke rente in rekening brengen. Ga je ondanks een aanmaning nog steeds niet over tot betaling, dan zijn wij gerechtigd de vordering uit te besteden aan een incassobureau en eventueel gerechtelijke maatregelen te nemen. De kosten daarvan komen voor jouw rekening.
Bij het bestellen van maatwerkproducten vragen we een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. De andere helft wordt betaald voor levering. Zolang het product niet volledig betaald is, blijft het product ons eigendom. Transport vindt pas plaats na betaling.

7. LEVERING

Levertijd

Producten die we op voorraad hebben, kunnen tijdens openingstijden worden afgehaald bij onze winkel.
Bestelde items via de webshop worden, met uitzondering van maatwerkproducten, binnen 2 weken geleverd.
De levertijd van maatwerkproducten betreft de tijd vanaf de aanbetaling tot het moment dat de maatwerkproducten bij ons zijn afgeleverd.
De leverdatum is indicatief. Een langere wachttijd, doordat bepaalde meubels met de hand gemaakt worden, door seizoenspieken of andere onvoorziene omstandigheden, is geen reden voor annuleren, tegenprestatie of een vergoeding.

Levertijd voor PostNL

Artikelen kunnen, afhankelijk van de kwetsbaarheid van de bestelling, via PostNL worden verstuurd. De verzendkosten bedragen vanaf € 7,25, afhankelijk van de grootte en zwaarte van de bestelling.
Sommige items zijn kwetsbaar en kostbaar. Er bestaat de mogelijkheid om de bestelde items verzekerd te laten bezorgen. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Levering door een transporteur

Onze (maatwerk)meubels worden bezorgd door professionele meubeltransporteurs. De bezorgkosten zijn afhankelijk van de grootte van het meubel of item. Deze kosten zijn voor rekening van de klant en worden 1 op 1 doorberekend.
Let op! De berekende bezorgkosten zijn gebaseerd op standaard levering op de begaande grond. Eventuele bijzondere omstandigheden zoals levering op verdieping of met obstakels dienen vooraf bekend te zijn. Hier zijn mogelijk extra maatregelen en kosten aan verbonden. Wanneer er extra kosten ontstaan door niet gemelde omstandigheden, zijn wij gerechtigd deze kosten alsnog door te rekenen naar de klant.

8. RETOURNEREN

Bedenktijd/retour

Je hebt het recht om je bestelling/aankoop tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen of terug te brengen in de winkel. De eventuele verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening.
Voor maatwerkproducten die speciaal voor jou zijn gemaakt volgens de door jou aangegeven specificaties, is het herroepingsrecht niet van toepassing. Hiervoor bestaat een afnameplicht.
Wanneer je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht kun je contact opnemen met bestelling@de-handelsfabriek.nl
Nadat wij het item in originele staat hebben ontvangen krijg je het aankoopbedrag minus eventuele kosten van de retourzending zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken, teruggestort. De kosten voor retour van je thuisadres naar de winkel zijn voor eigen rekening.
Als het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan rekenen we de waardevermindering van het product aan je door. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
Wil je je product ruilen? Dat is geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met bestelling@de-handelsfabriek.nl. Je draagt zelf de kosten voor de terugzending van het product.
Heb je per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

9. GARANTIE, AANSPRAKELIJKHEID & KLACHTEN

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapotgaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak maakt op garantie.
Eventuele gebreken dienen binnen 30 dagen na aankoop aan ons te worden gemeld.
Voor gebruikte goederen geldt geen garantie. Eventuele problemen of tekortkomingen zullen echter in veel gevallen in overleg kunnen worden opgelost.
Voor door ons omgebouwde lampen geldt; Als de verlichting niet werkt vanwege onze lamp, mag je het item kosteloos retour sturen. Wij repareren en leveren de lamp kosteloos. Je kunt alleen een geldig beroep doen op herstel of vervanging indien je aan alle betalingsverplichtingen uit de overeenkomst hebt voldaan.
Wij geven geen garantie op dat onze houten items 100% houtworm/boktor vrij zijn. Onze houten items zijn hier echter wel behandeld.
Gebreken aan zaken die zijn ontstaan als gevolg van normale slijtage of door enige van buitenaf komende oorzaak vallen buiten de garantie.
Zonder overlegging van de kassabon of factuur heb je geen recht op garantie, tenzij op andere wijze ondubbelzinnig wordt aangetoond dat het item bij ons is gekocht.

Aansprakelijkheid

Wanneer schade ontstaat doordat onze items/meubels op een onjuiste manier gebruikt of misbruikt worden, zijn wij nooit aansprakelijk.
Als we een item/meubel in huis moeten leveren is dat op eigen risico van de klant. Wij zijn niet aansprakelijk voor beschadigingen die in het huis of aan het item worden gemaakt.
De artikelen worden zo goed als mogelijk verpakt voor verzending. Mocht er echter tijdens het verzenden schade ontstaan, dan zijn wij hiervoor niet aansprakelijk.
Wanneer bij aflevering (transport)schade is ontstaan, worden wij in de gelegenheid gesteld om de ontstane schade binnen 2 maanden zo goed mogelijk te herstellen. Verfschade kan gemakkelijk bijgewerkt worden. Dit kan licht zichtbaar blijven.
Wij zijn niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt tijdens bezorging, die ontstaan is doordat wij onjuiste of onvolledige informatie van jou hebben ontvangen, met betrekking tot specificatie van een (maatwerk)meubel.
Indien bij aflevering van items beschadigingen worden geconstateerd, dien je op het ontvangstbewijs aan te geven dat er beschadigingen zijn gemaakt. Aanbevolen wordt uiterlijk waarneembare beschadigingen binnen twee werkdagen na aflevering bij ons te melden.
Wij zijn nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals letselschade, geleden verlies, gederfde winst en schade als gevolg van bedrijfsstagnatie.
Als wij ondanks deze algemene voorwaarden, wel aansprakelijk zijn voor schade, dan hebben we het recht om de schade zo goed mogelijk te herstellen. Onze aansprakelijkheid vervalt wanneer wij niet in de gelegenheid worden gesteld de schade te herstellen.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We willen je vragen om klachten eerst bij ons kenbaar te maken.

10. PRIVACY 

Als je een bestelling bij ons plaatst, hebben wij de gevraagde persoonsgegevens nodig om de bestelling af te handelen en contact met je op te nemen voor zover nodig. Wij verstrekken jouw persoonsgegevens NIET aan derden die niet zijn betrokken bij de uitvoering van jouw bestelling. Voor meer informatie verwijzen we je naar het privacybeleid op onze site.

11. TOT SLOT

Op elke overeenkomst die we met je sluiten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Indien deze algemene voorwaarden in meerdere talen beschikbaar zijn, is uitsluitend de Nederlandstalige versie daarvan bepalend voor de uitleg van de daarin opgenomen bepalingen.
Indien tussen jou en ons een gerechtelijk geschil ontstaat, is uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement Groningen bevoegd daarvan kennis te nemen, tenzij de wet daarvan onder de gegeven omstandigheden van het geval dwingend afwijkt.

12. CONTACT

Wij doen ons uiterste best voor jou als klant. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via de volgende gegevens:

De Handelsfabriek B.V.

Feithsweg 3, 9356 AS Tolbert

KvK: 88541843
BTW: NL864677832B01