Industriële producten bestel je online bij De Handelsfabriek
Vintage Icon Wit
Unieke vintage items
Maatwerkkasten
Maatwerkkasten
Up Cycle Wit
Up-cycling
Bezorging
Binnen 2 weken levering

Prijs

Kleur

Toon meer

Toon minder

Materiaal

Toon meer

Toon minder

Maatwerk

Stijl

Toon meer

Toon minder

Land van herkomst

Toon meer

Toon minder

Hoogte (cm)

Breedte (cm)

Diepte (cm)

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is een populaire interieurstijl die zich kenmerkt door het gebruik van robuuste materialen zoals metaal, beton en hout. Bij De Handelsfabriek hebben wij een breed scala aan vintage items die perfect passen in deze woonstijl. Ontdek ze direct hieronder!

216 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

Wat houdt een industriële woonstijl in?

De industriële woonstijl is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw en is geïnspireerd op de industriële revolutie. De industriële woonstijl is te herkennen aan de ruwe, onafgewerkte en functionele elementen die worden gebruikt in het interieur. Deze stijl geeft een stoere en robuuste uitstraling aan een woning en is perfect voor mensen die houden van een no-nonsense en minimalistische levensstijl.

De industriële woonstijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder huiseigenaren. Ten eerste is de industriële woonstijl een stijl die makkelijk te combineren is met andere stijlen. Hierdoor kan het interieur van een woning gemakkelijk aangepast worden aan de persoonlijke smaak van de bewoners. Ten tweede is de industriële woonstijl een stijl die veel ruimte laat voor persoonlijke expressie. Dit komt doordat de stijl gebaseerd is op ruwe, onafgewerkte en functionele elementen, die makkelijk te combineren zijn met andere materialen en accessoires. Ten derde is de industriële woonstijl een woonstijl die duurzaam is. Dit komt doordat de stijl gebaseerd is op het gebruik van duurzame en robuuste materialen, zoals metaal, beton en hout. Al deze factoren maken de industriële woonstijl populair onder huiseigenaren

Tip: benieuwd wat een van onze meest populaire vintage items is die valt onder de industriële woonstijl? Dat is onze DDR Tube lamp!

 

Wat maakt een industriële woonstijl rauw?

De rauwheid van de industriële woonstijl komt voort uit de nadruk op ruwe en onbewerkte elementen die rechtstreeks uit industriële settings lijken te komen. Het gebruik van materialen zoals onbehandeld hout, ruw metaal en ongepolijst beton draagt bij aan deze esthetiek. Deze materialen worden vaak gebruikt zonder veel verfijning of afwerking, waardoor hun natuurlijke textuur en karakter behouden blijven. Bovendien wordt de functionaliteit van de industriële items benadrukt, waardoor ze soms een ongepolijste, 'onafgemaakte' uitstraling hebben. Dit alles draagt bij aan de ruwe uitstraling die kenmerkend is voor de industriële woonstijl, die een unieke charme en karakter toevoegt aan elk interieur.