Dieren vacht bestel je online bij De Handelsfabriek
Vintage Icon Wit
Unieke vintage items
Maatwerkkasten
Maatwerkkasten
Up Cycle Wit
Up-cycling
Bezorging
Binnen 2 weken levering

Prijs

Kleur

Toon meer

Toon minder

Materiaal

Maatwerk

Stijl

Toon meer

Toon minder

Land van herkomst

Toon meer

Toon minder

Hoogte (cm)

Breedte (cm)

Dierenvachten

Betreed de warme en luxueuze wereld van dierenhuiden en -vachten, waar natuurlijke schoonheid en comfort samenkomen in harmonie.

9 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

Een eerbetoon aan de natuur

Deze prachtige dierenhuiden en -vachten zijn meer dan alleen decoratieve elementen; ze vormen een eerbetoon aan de natuurlijke wereld. Door deze huiden en vachten in je huis te verwelkomen, breng je de wildernis een stapje dichterbij. Ze bieden niet alleen visuele aantrekkingskracht, maar nodigen ook uit tot tactiele verkenning, waardoor je een diepere verbinding met de natuur kunt ervaren zonder je huis te verlaten. Het zachte en duurzame karakter van deze stukken maakt ze tot een duurzame en stijlvolle aanvulling op je interieur, terwijl ze tegelijkertijd een eerbetoon vormen aan het rijke erfgoed van de natuur.

We begrijpen dat er diverse opvattingen bestaan over het gebruik van dierenhuiden en -vachten in het interieur, evenals items zoals een gewei of opgezette dierenwanddecoratie. Sommigen beschouwen ze als een eerbetoon aan de natuur en een manier om te verbinden met het dierenrijk, terwijl anderen ethische overwegingen hebben over het gebruik van dierenproducten. Bij De Handelsfabriek respecteren we deze verschillende standpunten en waarderen we de diversiteit aan perspectieven. Daarom zorgen we ervoor dat onze collectie dierenhuiden en -vachten afkomstig is van bronnen die duurzaamheid en verantwoorde praktijken ondersteunen. Zo kunnen onze klanten met een gerust hart kiezen voor deze prachtige stukken, wetende dat ze worden aangeboden met respect voor zowel de natuur als de verscheidenheid aan opvattingen binnen onze gemeenschap.

 

Een verfijnde toevoeging aan je interieur

Het gebruik van dierenhuiden en -vachten in je interieur biedt een gevoel van tijdloze verfijning. Elke huid vertelt zijn eigen verhaal en draagt het karakter van de inheemse fauna met zich mee. Van schapenvachten tot rendiervachten, deze natuurlijke elementen brengen warmte en comfort in je huis, of je ze nu als vloerkleed gebruikt in de woonkamer, op een stoel legt voor extra zachtheid, of over een bank werpt voor een knusse uitstraling. Deze prachtige huiden en vachten kunnen naadloos worden gecombineerd met andere vintage elementen, zoals geweien en opgezette dieren, om een samenhangend thema van natuurlijke elegantie en textuur in je hele huis te creëren. Ontdek hoe deze zachte en luxueuze accessoires je interieur kunnen transformeren en tegelijkertijd een band met de buitenwereld kunnen smeden.

Dierenvachten

De meestgestelde vragen over onze dierenvachten

Hoe kan een schapenvacht gereinigd/onderhouden worden?

Wol heeft de eigenschap dat het zelfreinigend is, dus het heeft geen onderhoud nodig. Maar wat het vachtje een opfrisbeurt kan geven, is het in de sneeuw leggen van het vachtje. Dit geeft een natuurlijke reiniging!

Waar kan ik een schapenvacht voor gebruiken?

Overal voor! Je kan er lekker op gaan zitten of voor de hond neerleggen, ze zijn dol op deze vachtjes! Ook zie je een schapenvacht vaak terug als decoratie item wat over een stoel ligt of op de grond in een hoek met bijvoorbeeld een klein tafeltje erop. Oftewel, er is van alles mogelijk!

Kan een rendiervacht op de bank gelegd worden?

Een rendiervacht gaat door beweging uitharen. Als je zo’n vacht op de bank neerlegt en er telkens op gaat zitten, komen de haren van de vacht. De beste manier om een rendiervacht mooi te houden is om deze neer te leggen op een plek waar weinig beweging is.

Wat is het verschil tussen een zomer- en wintervacht van een rendier?

Een rendier verhaart twee keer per jaar en in het voorjaar krijgt de vacht een grijsbruine vacht. In de winter wordt het een grijswitte kleur. De wintervacht is ook dikker en voller, omdat deze warmer moet zijn dan in het voorjaar. Hier komt het verschil vandaan.

Waar komen de schapenvachten vandaan?

De vachten komen van schapen uit Polen en Tsjechië en deze schapen zijn geslacht voor hun vlees waarbij het vachtje een restproduct is. Ze worden dus niet geslacht vanwege hun mooie vacht.

Blijft de geur van schaap in het vachtje?

De geur van schaap zal steeds meer vervagen, maar een vleugje zal je altijd blijven ruiken.

Welke kleuren zijn er verkrijgbaar?

Wij hebben vachtjes in een witte, lichte variant en een wat donkere, bruine variant. Elk schapenvachtje heeft een unieke kleur, dus het is altijd leuk om ertussen te duiken om te zoeken naar een mooi vachtje.