Vintage | Retro producten bestel je online bij De Handelsfabriek
Vintage Icon Wit
Unieke vintage items
Maatwerkkasten
Maatwerkkasten
Up Cycle Wit
Up-cycling
Bezorging
Binnen 2 weken levering

Prijs

Kleur

Toon meer

Toon minder

Materiaal

Toon meer

Toon minder

Maatwerk

Stijl

Toon meer

Toon minder

Land van herkomst

Toon meer

Toon minder

Hoogte (cm)

Breedte (cm)

Diepte (cm)

Vintage | Retro woonstijl

Retro. Een populaire woonstijl waar veel belangstelling voor is. Originele producten met een warme uitstraling voor jouw interieur. Ben je op zoek naar prachtige vintage items die vallen onder de retro woonstijl? Ontdek de retro meubels en retro woonaccessoires van De Handelsfabriek.

103 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

Wat houdt een retro woonstijl in?

Zeg je retro woonstijl, dan zeg je geluk. De retrostijl kenmerkt zich door warme kleuren, vaak afgeronde vormen en veelal grafische prints. Zo zie je bijvoorbeeld vaak een lichtbruine kleur terug, evenals lichtblauw.

Hout speelt hierbij een belangrijke rol. Dit zorgt in deze woonstijl tevens ervoor dat de 'oude originele look' goed zichtbaar is. Een retro item straalt dan ook warmte uit.

Het voordeel van de retro woonstijl is dat je deze stijl goed kan combineren met andere stijlen.

 

Retro woonstijl combineren met andere woonstijlen

Je kunt een retro woonstijl dus goed combineren met andere stijlen.

De meest voorkomende combinatie is de combinatie tussen een retro woonstijl en een industriële woonstijl. Het warme van de retro woonstijl ondersteund in dit geval perfect het rauwe van de industriële woonstijl. Combineren kan op alle manieren en kan bijna niet fout gaan. Toch liever advies hierin? Vraag gerust advies aan ons.

Een andere toffe combinatie is de combinatie tussen oud en nieuw. Heb jij een voornamelijk modern interieur? Dan kan je met retro items het 'serieuze' onderbreken en zorgen voor meer speling in jouw interieur. Ga in dit geval vooral voor de wat kleinere items, zoals woonaccessoires. Zo behoud je jouw moderne woonstijl, maar geef je met de retro items meer warmte mee. Toch liever prominenter een retro item tussen jouw moderne interieur? Kies bijvoorbeeld voor een toffe retro kast of fauteuil die helemaal naar voren komt.