Vintage deuren - De Handelsfabriek
Vintage Icon Wit
Unieke vintage items
Maatwerkkasten
Maatwerkkasten
Up Cycle Wit
Up-cycling
Bezorging
Binnen 2 weken levering

BEKIJK ONZE VINTAGE DEUREN

Laat vintage deuren en shutters de hoofdrol spelen in jouw interieur

Het geheim om vintage deuren en shutters te laten schitteren in je huis? Denk aan ze als je eigen kleine Hollywood-sterren! Hier zijn een paar tips om ze te laten schitteren in de schijnwerpers van je interieur:

- Herstel de glans: Geef je vintage deuren een beetje liefde. Schuur ze voorzichtig op en verf ze in een levendige kleur om hun oorspronkelijke glans te herstellen. Ze zullen weer stralen als nooit tevoren!

- Muurkunst met flair: Hang een opvallende vintage deur aan de muur. Het wordt meteen een kunstwerk en een geweldige gespreksaanzet. Denk aan alle verhalen die het heeft meegemaakt!

- Room Diva: Vintage shutters kunnen jouw eigen sterren op het podium zijn. Gebruik ze als ruimteverdelers om een beetje drama aan je interieur toe te voegen. Licht, camera, actie!

- Stijlvolle raambekleding: Vintage shutters kunnen ook als raambekleding dienen. Bevestig ze aan je raamkozijn voor een unieke look die het licht op een bijzondere manier filtert. Je creëert zo je eigen lichtregisseur!

- Deur meubels: Transformeer vintage deuren in meubelstukken met een verhaal. Gebruik ze als kastdeuren, tafelbladen of zelfs als hoofdeinde voor je bed. Ze zullen de show stelen in je interieur.

Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de kaders. Vintage deuren en shutters zijn klaar voor hun close-up in jouw huis, en ze zullen er geweldig uitzien, ongeacht de rol die je ze geeft!

Oude Franse deuren

De meestgestelde vragen over onze vintage deuren

Waar komen de deuren vandaan?

De deuren zijn ruim 200 jaar geleden door de Fransen meegenomen naar Egypte. De Fransen wilden hun kenmerkende deuren in de huizen hebben die ze daar bouwden. Deze namen ze mee uit Frankrijk en gebruikten ze in hun huizen in Egypte.

Kunnen ze op maat gemaakt worden?

De deuren die wij hebben, kunnen wij aanpassen door er een stukje af te halen. Hiermee kunnen de hoogte en breedte aangepast (verkleind) worden. Wij willen wel altijd dat de deur z’n originele charme houdt, dus per deur kijken wij wat er wel of niet mogelijk is.

Zijn ze behandeld?

Het zijn geloogde deuren, wat betekent dat de oude verflagen en vernissen van de deuren zijn verwijderd. Er blijft dan een mooie, blanke deur over. Daarna zijn ze verder onbehandeld gebleven.

Wat kan je doen met de oude deuren?

Het is als decoratie stuk neer te zetten of daadwerkelijk als deur te gebruiken. Vaak worden ze gebruikt voor een inbouwkast of als afscheiding in huis of in de tuin. Ook is het leuk om een deur als tafel of hoofdbord van een bed te gebruiken. Er zijn dan ook ontzettend veel mogelijkheden met deze gave deuren!

Verkopen jullie ze als set of als losse deuren?

De deuren verkopen wij als set. Bij de Franse paneeldeuren zijn dit vaak twee stuks en de Louvre deuren gaan in een set van vier stuks. Mocht je toch een losse deur willen, neem dan contact met ons op en dan kijken wij wat er mogelijk is.

Wat is de staat van de deuren?

De deuren hebben in de afgelopen 200 jaar hun eigen, unieke gebruikssporen gekregen in de loop van de tijd. Per deur verschilt de staat en bij ons staan alle deuren uitgestald, dus je kan ze mooi bekijken. Mocht langskomen niet lukken, dan sturen wij met liefde foto’s via whatsapp.

Kan ik de deuren in de winkel zien?

Jazeker! In onze fabriek hebben wij de hele collectie deuren staan. Kom gerust een keertje langs om ertussen te snuffelen of er iets naar jouw wens tussen zit.

Hoe oud zijn de deuren?

De deuren zijn meer dan 200 jaar oud. Ze hebben dus zo ook hun gebruikssporen, wat ze allemaal uniek en bijzonder maakt.

Wat zijn de afmetingen van de deuren?

Geen deur is hetzelfde en ze verschillen allemaal qua afmetingen. Het is altijd mogelijk om een berichtje te sturen met de afmetingen en dan kijken wij voor je of wij passende deuren hebben.

Wat is het verschil tussen Louvre deuren en paneel deuren?

Bij Louvre deuren zitten er lamellen, oftewel schuine latjes, in de deuren die vaststaan. Deze zijn horizontaal geplaatst en hebben een kleine open ruimte. Dit zijn dus open deuren. Paneeldeuren uit stijl- en regelwerk met daartussen meerdere panelen. Deze deuren zijn helemaal dicht.

Kunnen de deuren overgeschilderd worden?

Dat kan zeker. Wij doen dit zelf niet, maar het is zeker mogelijk om dit zelf te doen of door een specialist te laten doen.

Waar werden Louvre deuren vroeger voor gebruikt?

In warme klimaten werden ze veelal gebruikt voor ramen en als kastdeuren. Door ze voor de ramen te plaatsen, was er wel lichtinval en frisse lucht, maar bood het ook een stukje privacy. Bij (inbouw)kasten was er een goede luchtcirculatie om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Interesse?

Heeft u interesse in onze deuren, klik dan op de onderstaande button en neem contact met ons op.